mangga add

Tuesday, March 31, 2009

F1 show at KLCC

Pagi tadi aku merayau-rayau kat KLCC...saje nk cuci mata n rasenye dh lame aku x round2 kat sane.. kat concourse ade kete F1 BMW Sauber Petronas..main attraction bagi aku bukannya kete F1 tu but awek2 yg lepak kat situ..lame gak la aku cuci mata sampai nk cari parking moto aku dh tak jumpe ..sial betul..ade 2 org awek..sorang tu aku minat usha coz muke die cam fouziah Gous..cun beb! Sampai aku ilang ingatan..hehehehe

Soundtrack dalam Movie Talent Time

Aku lupe nk bgtau...dlm movie Talent Time tu ade byk lagu2 sedap..tapi yang trademark dlm filem tu ade satu lagu hindustan amalawokeh..tajuk lagu tu Ore Piya Aja Nachle... layan siout..

Talent time movie by Yasmin Ahmad

Ari Sabtu lepas aku layan movie Talent Time ngan awek aku kat Cineleisure Damansara..aku book movie pkul 4.15pm and abis pkul 6 pm..so cite nie lebih kurang sejam lebih laa.. Overall aku bagi movie nie 3.5/5 bintang..muzik best but ending hampeh skit.. nie aku paste kan skit trailer so korang bley layan n decide n tgk ke tak.. p/s: Fast n Furious 4 nk kuar 2 aribulan April nie...aku rase movie nie best utk layan!

Tuesday, March 24, 2009

Air Crash kat Narita Airport

aku terkejut semalam dowh dgr berita pasal kapal terbang kargo US FADEX crash kat narita airport..reason crash sbb crosswind yg kuat ..dlm 75km/j...pastu pilot semua mati kat tmpt kejadian... Ape yg aku rase kite bley blaja dari sini is disiplin n ikut arahan btul2..if kapal ko dh mmg tak bley land dlm keadaan weather yg tak mengizinkan ...baik tak payah..coz cari nahaz aje
"
We are lucky to survive and learn from the others
"
...Capt Jamal

Saturday, March 21, 2009

Berjalan-jalan ke Crew Residence

Tengahari nie aku plan nk ke jumpe member aku yg stay kat Crew Residence..Aku nk pulangkan bahan study atau lebih dikenali sebagai "Maggup"..bende nie mmh penting utk pass exam kat flying school coz mase utk study terhad...jadinye pastyear papers nie mmg berguna sangat..
Oh ye..lupe lak aku nk intro ape tu Crew Residence...utk semua cadet pilot yg study kat APFT, nie la asrama rasmi...terketak kat Panji if x salah...selain tu APFT ade 2 lagi asrama tak rasmi ..1st kat MAIK (Majlis Agama Islam Kelantan) and satu lagi tmpt yg aku duduk nie kat Ridel Apartment..tmpt yg paling happening kat KB...awek2 yg lepak kat sini aku boleh kategorikan setaraf ngan awek2 kat hartamas dari segi dressing..tapi bile bukak mulut..hancur! hahahaahhahhaha OK lah...aku dh nk gerak nie ..wei, mlm nie man utd ade lawan tak?

Friday, March 20, 2009

Rayban Aviator

Pergh...penat gile berjalan kar KB Mall tadi...actually nie baru balik dr sane nk check whether sun glass Rayban aku nie ade power ke tidak... Sun glass nie awek aku yg bagi sebagai hadiah aku dptt masuk ke APFT..nk harapkan aku beli sendiri mmg tak dpt la jack...mahal la bagi aku...tapi dh orang bagi aku sebatkan aje... Nape aku nk tukar? Time aku pakai..aku rase sun shades nie cam ade power..skit aje laa tapi aku concern gile coz hampir rm4000 aku perabih buat LASIK (Laser Eye Treatment) mata aku yg dulu rabun..so aku xnk laa rabun utk kali kedua..huhuhuhhu... Nk dipendekkan citenye..after check tu..kedai ckp COMFIRM xde power..so ok la..aku dh bley start pakai.. Arini basically lepak2 aje coz Jumaat and Sabtu cuti kat Kelantan nie...pasni aku ingat nk main DOTA seround dua pastu baca buku skit laa...ehehhehehhe

Thursday, March 19, 2009

Lepak kat apartment

Hari nie aku x fly coz sortie aku yg kedua mungkin minggu depan... so pagi nie aku lepak kat apartment aje la...pas breakfast bubur yg cafe apft masak.. aku terus main DOTA..huhuhuhu ade sesape yg nk try lawan aku?kalu berani jom la..hehhehehe

1st time terbang

Setelah penat lelah aku study utk exam PPL and DCAT, akhirnya aku dpt terbang gak! Tepat pkul 10.10 am, 17 Mac 2009 pengalaman paling manis dalam hidup aku..alhamdulillah...syukurlah.. Best gile aku ckp... before that aircraft yg aku fly tu name die Eagle 150B..Gambar aircraft tu aku letak kat bawah nie..
... If korang tgk betul2, kapal terbang nie agak pelik skit coz die ade sayap kecik kat depan cockpit...sayap tu name die "canard wing".. Basically canard wing nie nk bagi kapal ko mudah utk terbang. Memandangkan flying school aku nie terletak di kelate, tempat yg aku terbang pagi tu kat area Bachok.. tempat nie kawasan pantai.so pemandangan wa ckp lu mmg kelas la! Terpaku aku kejap mase kat atas tu melihat keindahan ciptaan tuhan.. Lepas sejam aku fly, instructor aku bagi aku control Eagle tu dan aku fly la kapal nie sampai kat kb....