mangga add

Sunday, February 28, 2010

Yeyyeyeyye Chelsea kalah!

Unstoppable Tevez!

Aku cukup berterima kasih kat Man City coz titikkan Chelsea..kat home ground diorang plak tu...Bdw, Tevez mmg superb..although baru balik dari Beuno Aires coz anak die sakit..performance die still lagi tip top...1st gol die really change the game...

Ape2 pun, thanks skali lagi coz Man Utd senang skit nk keje pas nie..gap 1 point aje!

Saturday, February 27, 2010

Sukhoi dtg KB Airfield!

Arini aku sungguh bertuah coz pas selesai fly solo utk circuit..aku dpt menyaksikan ngan mata aku sendiri Jet Sukhoi yg gempak terbang rendah gile ..just atas kepala aku...

Fighter2 yg bawak Sukhoi tu mesti bangga coz ramai gile cadet2 APFT yg jakun tgk jet2 nie terbang rendah :)

Bab bunyi tu ko toksah ckp laaa..kuat beb...tapi sebab terpegun punye pasal aku teruskan record video...Saksikan...Zas!

Solo celebration at Restoran Nasi Ulam

Bersama Pok Mat ..org kuat transportation APFT

Tghari tadi member2 aku yg dh solo staring Faiq, Faez, Epong, Mahfudz, Wan, dan Dzulfi belanje satu batch and bebrape jemputan khas kat Restoran Nasi Ulam...

Menu utk arini memang champion ...Ikan keli goreng, Ikan Bakar, Ayam Goreng, Ikan Patin, Ulam2..dan air die jugak x menghampakan..sirap and bandung campur ngan biji selasih...mmg best aku ckp ko...

Terima Kasih aku ucapkan kepada Faiq..organizer utk mkn tadi...dan tak dilupakan Pok Mat driver bus APFT turut join mkn2 ngan kitorang! Best wooo!

Friday, February 26, 2010

Lepak at Paraiso@ Muhibbah Cake and Cafe

Coffee Ice Blended n Cheese Cake Triple Layer

As usual ..ari minggu aku ngan awek aku ber"outing" around kb town...basically kitorang pusing2 tempat yg same gak..coz x byk pilihan kat sini...however.. around KB nie byk gak kopitiam @ cafe yg menarik utk dicuba.....

Kali ni kitorang try mkn kat Paraiso@ Muhibbah Cake and Cafe ...kat KBTC 1st floor....Cafe nie specialize dlm buat kek...ptg tu aku minum aje coz aku tak brape minat cake..awek aku aje yg baham Cheese Cake Triple layer... Recommended gak la utk sesape yg nk cari kelainan :)

Sunday, February 7, 2010

Yeah! Glory2x Man Utd!

Wayne Rooney 1st gol utk Man Utd!

Semalam mmg layan tgk game Man Utd! Pukul Portsmouth 5-0 beb! Mmg kelas laa diorang main...Game Man Utd start lambat dlm pkul 11pm..so lepas layan game liverpool vs Everton pkul 8.40 pm aku terus dok depan tv tunggu game team aku..walaupun demam melanda aku ttp gagahkan diri utk layan bola..terus demam aku sihat! Syukurlah!

Thursday, February 4, 2010

Tahniah Faizal!

Faizal..yg kat tgh2..was the happy man!

Arini sorang lagi member aku iaitu Tok Penghulu Batch aku ..Faizal telah selamat membuat penerbangan Solo..jadi dgn rasminya Faizal telah menjadi APAC 2152 :)

Time die sampai umah bukan main happy die..aku tau mcm mane perasaan tu..syok tak terhingga! Puas dan pada masa yg sama mesti tak sangka bley terbang sorang2..tahniah bro!

So, sebagai celebrationnye ..Faizal belanja kitorang semua ditambah dengan batch2 tambahan seperti 19 dan 17 kat Kastam (mane lagi tmpt budget) utk meraikan kejayaan Faizal! Tahniah bro!

Aku ngan Anas sebelum

Dari kiri: Faez, aku and Anas tgh seronok melantak :)

Wednesday, February 3, 2010

Kota Bharu: Another perspective

Indahnye ciptaan tuhan..pemandangan Sg. Kelantan dari apartment aku

Dh dekat setahun lebih aku dok KB nie....mase mula2 dtg dulu aku ingat lagi sure bosan maut life kat sini..shopping complex xde..wayang jgn laa harap...Kedai mkn aje yg berlambak..

Tapi bile dh lame2 dok sini aku rase makin seronok plak..bile bgn pagi..aku selalu pegi kat balcony umah and sambil2 hirup udara segar..pemandangan KB dari atas mmg cantik...Although tiap2 hari aku dok perhati... makin best laa plak rasenye...Nk ditambah plak kat depan apartment aku dok nie Sg. Kelantan :) mmg champion la!

Pagi: Padang Beng...mcm rwy aje :)

Pagi: Awan yg membiru..pergghh layan beb!

Ptg: Clear gile gambar nie..bangga :)

Dulu ade kedai mkn..skang kene roboh sbb nk buat tempt pelancongan :)

Dlm entry2 aku sebelum nie, ade rasenye aku letak gambar2 pemandangan KB di waktu mlm..arini aku nk post gambar2 yg waktu siang nye plak..baru fair kan?

Monday, February 1, 2010

Grafiti Corner

Arini aku xde sortie..so dok umah laa sepanjang ari..utk menghilangkan kebosanan..aku seperti biasa akan berjalan sekitar bandar KB utk mencari ilham..bukannya ilham ape...basically aku akan bawak beg yg berisi bahan2 bacaan pasal flying...

Port yg aku biasa lepak is ChamMalay Cafe..kat restoran nie best coz air die murah dan ber air-cond ..bile kat sini waitress dh tau aku akan order Kopi Beng @ Kopi Ais n Nescafe Beng.. harga masing rm1.20 & rm1.50...

So, on the way ke ChamMalay nie aku lalu kat sebelah bangunan depan Ridel yg tepi bangunan nie ade byk org yg mcm freelancer melukis atas dinding...Lukisan diorang memang champion!

Korang nk tau nape aku ckp champion ? Firstly, diorang biasenya akan melukis waktu mlm...Secondly, diorang melukis sambil berdiri and thirdly lukisan tu mmg nampak lively!

Bakat2 diorang nie kalu diketengahkan mesti boleh marketnye! Xpayah nk pegi Art Skool yg kene byk ribu2 ringgit..

Cube korang tgk betapa cunnye lukisan nie

Kiut!

Boleh jadi tema utk hari kebangsaan :)

Another Masterpiece...