mangga add

Tuesday, April 21, 2009

Sweet moments at Ridel Apartment

At last kitorang kene pindah balik ke Crew Residence...alasan yg diberikan pun tak kukuh..nie semua gara-gara seorang yg diberi nama AMALA..korang mesti tertanya-tanya siapakah AMALA? heheheh nanti aku cite tapi korang kene sentiasa baca blog aku nie.. Banyak2 kenangan manis aku ngan kawan2 kat sinie...swimming poo,,sauna,layan DOTA, movie..heroes, and paling best main touch rugby kat padang Beng..mcm dataran merdeka laa..nk ulang-alik ke kelas pun ade bas sendiri..tu yg special..tapi apa kan daya, yg datang pasti akan pergi..mcm tu la Ridel Apartment.hahhaha So, dikesempatan nie aku nk abadikan kenangan2 manis dengan gambar2 yg aku amik..penuh keseniaan wa ckp lu!
"View Sungai Kelantan dari apartment aku"
"Cantik sungguh sungai Kelantan....air mcm teh tarik.."
"Aku n Zaf merenung masa depan yg belum pasti"
"Aku tgh buat RT..."
"Ridel Apartment di malam hari"
"Padang Beng at night..tempat kitorang main touch rugby"
"Lagi gambar Padang Beng at nite..litar F1 versi Kelantam"
"View Padang Beng di siang hari"
"Ni la bilik aku..yg tgh tido tu roomate aku, Faez.."

1st day UK paper class

Fuh..dh lame gile aku nk update blog nie disebabkan kemalasan dh mencapai tahap gaban..tiap2 hari ngan haziq n apiz dok belasah DOTA..tu gak faktor aku x update blog nie.. Bdw, semalam 20/4/2009 bermula kelas CAA6 UK paper! 1st impression aku semua subjects CAA6 best2..sbbnye byk bende yg praktikal ko akan gune mase ko terbang nanti..Antara subjek2 yg aku tgh blaja skang:-
  1. Flight Plan-Instructor: Capt Chopra.. Seorang bekas Brid. Jen dari Indian Airforce..ade ATPL, die kate amik ATPL saje2 nk test power...senang plak tu..hampeh betul..aku dgr budak2 kat APFT nie nk pass pun tergincit..walaupun experince die banyak tapi xde laa belagak cam sorang amala tu..ade experince skit tapi belagak macam sial..hahaha korang teka laa sape tu!
  2. Navigation- Instructor: Capt Thalji...di Ex- Navigator dari Malaysian Airforce..byk pengalaman and lecture die pun best!
  3. Instrument - Instructor: Capt Mohammad Nor....instructor baru dari Ex-Airforce..die nie mmg sempoi n knowledge mmg superb laaa...aku berpendapat org yg ade vast experience mmg merendah diri ..x mcm org yg aku maksudkan sebelum nie..hahhahahah Amala!
  4. Mateorology - Instructor: Capt Shahrin..Ex-MAS pilot...instructor yg cool tapi awas jgn buat hal ngan die..mampos ko nanti! hehehehehe
  5. Radio Navigation Aids - Instructor: Capt Jaafar...subjek nie adalah subjek favourite aku coz byk berkaitan dgn telecomunication..utk pengetahuan korang aku ade 1st degree dlm telecommunication Engineering ..so byk laa bende yg dh aku blaja..syukurlah... bdw, Capt Jaafar pun otai gak..byk knowledge!
Aku berazam nk blaja sungguh2 sbb nk masuk skola nie pun byk halangan..ceewwaahhh mcm nk bercinta plak :)

Sunday, April 5, 2009

Skola dh start!

Alhamdulilah...pas cuti seminggu aku n kawan2 dh selamat balik ke Ridel Apartment...pagi nie katenye ade mass briefing pasal EOC 3 kat ground school..tapi aku x sure betul2 ade ke x briefing nie coz dh byk kali batal..wat abiskan beras aje dtg...hahahah baik layan DOTA... Pagi ni b'fast nasi lemak..mmg champion! semua sedap..ko ckp laaa ape..nasi,telur, and etc..semua mantap..
ok la..aku nk mandi pastu ke skola..cow!