mangga add

Thursday, April 29, 2010

Barca akhirnya tunduk ke bumi...

Boyan frust tanduk x masuk...uhuhuhuhuhu...

Setelah sekian lame org cuak bile main ngan team Barca..akhirnya diorang kalah gak ngan Inter kat semifinal champions league....

Pagi tadi diorang main kat Nou Camp ...and Inter plak main ngan 10 org aje..but still Inter ke final...

So, pengajaran yg aku boleh simpulkan, x selama-lamanya kite kat atas...satu ari nanti mesti ke bawah jugak :)

Ingat, dan selamat beramal :)

Sunday, April 25, 2010

Nama masuk TV

Tgk tu name aku kat tajuk filem..hehhehehe

Korang ade x perasan kekadang tu name kite ade org gune dlm drama tv or filem...kalu cite2 melayu tu of course laa name ko mesti ade sbb cite Melayu..cube cite Pak Arab or mat salleh...bertuah beb nk ade..heheheh

Ade laa satu hari masa aku tgh layan cite kat Astro...mase tu program takde laa ade yg best mane ..so aku tekan info and cari2 laa cite ape yg best ...Skali aku tgk wei...ni mcm name aku aje!! Ejaan pun sebijik daaa....Kagum siout!!! Tabik spring kepada cite tu dan jugak name aku tu kire komersial la gak kan...sampai filem pun gune name aku...hahhahahhahaha!!!!

Saturday, April 24, 2010

Man Utd close the gap for the Premier League title !!

Hah! amik ko Gomez..chip yg terbaik dari aku..Nani Kumaresan A/l Karupiyah

Yeah!!!! At last Man Utd got through the tough game vs Spurs...mane aku x frustnye ..tgk line up Man Utd skit x mantap...Rooney plak injured..nk harap Berbatov harapan laa beb...keje nk flick2 aje...Main futsal bolehlaaa...

But, Man of the Match aku tgk tadi was Nani beb...goal yg die chip tu terbaik...boleh laa kot fill Ronaldo's boot yg hapak :) hahahhahhahahha

Friday, April 23, 2010

Nav 7: Terengganu

Alhamdulillah...aku dh selamat sampai balik ke KB after Nav ke Terengganu...Ni nk cite skit laa pengalaman ke sane..but gambar xde laa coz fly ngan instructor...takpe...solo nanti aku akan amik gambar byk2...hhehehhehehhe

Basically, dlm batch aku aku yg 1st skali pegi Terengganu tu...rezeki aku laa tu...maybe sbb aku nye call sign 1st tu yg pegi dulu...tapi ape yg penting bukan sape yg pegi dulu...kualiti sortie ko tu yg mustahak :) x gune pegi awal2 tapi fuck up....

Sortie aku pagi tadi sepatutnye pukul 9 am naik 9M.BEF (terkenal dengan transponder yg rosak) ...tapi mase kitorang dh dlm aircraft and nk wat start up call...tower plak x dengar kitorang...aduh...takkan nk cancel or delay lagi sortie nie...lame gile aku prepare utk sortie ke Terengganu nie...

Capt Rizwan, suruh aku shutdown dulu n mintak engineer CTRM ( diorang in charge utk Kapal Eagle ni)....After isi defect book utk, aku cari brader engineer nie...kat workshop xde laa plak...mane mamat2 nie...pastu ade engineer Piper ckp gy diorang kuar mkn...Mak aii!!! Brape lame lagi nie....tension plak aku....Dlm 15 minit after dat...aku nampak diorang masuk...syukurlah......

Nk dipendekkan cite tu...kat pukul 9.30 am diorang dh siap repair kat radio tu...rupe2nye ade connector tercabut kat belakang...aduh!!! bahaya tu beb...kalu tercabut mase pegi nav sorang2..x ke naye tu.......uhuhuhuhu..Pas aku wat radio check utk diorang...semua dh ready utk pegi....Aku panggil Capt Rizwan n kitorang pun berlepas ...

Basically route baru utk ke Terengganu nie mcm ko akan lalu Tok Bali, Bandar Permaisuri, Batu Rakit..dll....time nie laa jugak aku sempat dpt pengalaman mcm mane KB Tower handover aku ke Gong Kedak Tower..style gak beb!!

Mase on route Tanah Merah ke Tok Bali...aku dpt tgk airfield Gong Kedak...sini laa tempatnye Sukhoi 30 MKM punye base...dari atas ko tgk airfield kosong aje...yelah..hangar die kene laa sorok coz safety purpose

Time dh nk sampai Kuala Terengganu airport aku dpt tgk rwy die gile panjang...mane x nye Boeing 747 pun bley land!! KT Tower bagi instruction utk land Rwy 04 (Left Hand Circuit)...kitorang join Mid Down wind and proceed utk ke final.....depan aku ade kapal dari HMA...call sign diorang MAHA...mase nak land tu aku rase height aku agak tinggi coz sebelum nk round up no 04 tu aku nampak lagi...tapi layan aje laaa..rwy diorang panjang gile..rugi laaa if x gune betul2...hhehehehhehe

After take off kitorang proceed as per flight plan laa balik ke KB..tapi sepatutnye dari airport tu aku kene pegi Penarek...on the way ke sane Gong Kedak Tower suruh divert ke Pulau Perhentian...mase tu jugak laa aku kalut2 buat diversion and cari EET....rezeki aku laa agaknye...cantik gile pemandangan Pulau Perhentian dari atas...last aku pegi Pulau Perhentian mase aku darjah 4 agaknye...lame gile beb....nie yg nk membuatkan aku nk pegi....Mase lalu atas Pulau perhentian kecik aku nampak ade sebijik Sukhoi tgh buat low level...Capt Rizwan ckp...mamat2 nie mesti nk show off!!! Hahahhahahha...itu laa kejenye if xde ape nk buat...ala biarkan laaa mesti boring diorang x buat ape2....

After that kitorang proceed ke Pulau Susu Dara....bentuk die macam breast pompuan yg masih remaja ok..mantap lagi...if dh kawin luyut beb!!! Aku ngan Capt Rizwan gelak terbahak2 mase tgk Pulau nie....

Dh overhead pulau nie n buat RT call..kitorang proceed direct ke Bachok...if cuaca ok korang boleh nampak Buddha statue dari jauh....

Masuk ke KB town , dpt clearance dari Tower utk join mid downwind utk land....Touchdown aje kat KB airport lega sgt coz slamat pegi n selamat balik...Minyak dlm eagle tu tinggal 10 us gallon aje...huhuhuhuhu gile minimum beb.....

Wednesday, April 21, 2010

MAS syarikat penerbangan Asia pertama berlepas dari Frankfurt

KUALA LUMPUR 21 April - Satu penerbangan MAS berlepas dari Frankfurt menuju Kuala Lumpur pada pukul 11.40 malam waktu Frankfurt dengan 338 penumpang yang termasuk para penumpang Singapore Airlines dan Cathay Pacific di bawah peraturan perkongsian kod.

MAS adalah syarikat penerbangan jarak jauh Asia yang pertama berlepas dari Frankfurt.

Penerbangan itu dijangka tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang pada pukul 5.40 petang waktu Malaysia, demikian menurut seorang pegawai syarikat penerbangan itu. - Bernama

Sunday, April 18, 2010

Free Roasted Coffee and Hash Brown

Roasted Coffee and Hash Brown

Pagi smalam aku ngan cik haziq b'fast kat McD :) peergghhh kaya beb...hheheheh Ape kejadahnye kaye...ni sebenarnye aku pegi McD nie coz aku ade coupon utk free redeem roasted coffee and hash brown...

Kalu korang nk air n makanan free nie, cube check dlm paper the Sun (kat tengah2) ...tapi bukan hari2 ade ...so kene pandai2 cari laaa..Tarikh last kite bley gune coupon nie 19 April 2010...

So, tunggu ape lagi!!!

Nav 4: Solo

Utk exercise navigation 4 nie, kitorang mesti pas dulu solo check baru boleh pegi solo for the 1st time...

Alhamdulillah beberapa hari yg lepas aku dh settle solo check ngan Capt Rizwan, dan arini aku dh settle buat solo flying aku...syok beb!! Bayangkanlah ko sorang2 aje atas sane..terbang plak jauh dari biasa..slalunye stakat Bachok n Uban training area...

Ok..route utk kali nie mcm nie : WMKC (airport KB) - Peringat - Tanah Merah -Dabong - Tanah Merah - WMKC..nk pegi ni Nav nie bukan semudah yg korang ingat...sebelum tu lagi byk preparation kene buat mcm Map (kene study betul), Flight Plan, Nav log dan lain2 lagi...

Aircraft yg aku naik tadi is 9M-ACA..aku ske sgt kapal nie coz mudah utk land..maybe tyre die best kot...so ko dpt land dgn baik...Yg menarik lagi sortie aku nie pagi dlm pkul 9.00 am...so awan pun xde laa byk, angin yg tenang n sejuk!!!

Bergambar jap kat holding point Charlie..hehhehe

After dh siap semua aku naik Eagle tu sorang2 n start...sebelum dh siap baca doa ...mintak kat Allah supaya selamat pegi dan balik..Amin....

Aku buat sama ape yg Capt Rizwan aja...mase dh take off tower bagi instruction kat aku utk climb 3000ft...dlm 5 minit aku dh sampai Peringat...tempat nie penting coz semua navigation utk cadet2 APFT akan start kat sini....

Dh nk sampai kat Tanah Merah...

On the way ke Tanah Merah plak, tower suruh climb lagi ke 5000ft...wah bestnye coz dh laa awan xde sgt..sejuk plak tu...best tau :) so dh nk sampai Tanah Merah tu aku amik laa gambar dari atas...basically Tanah Merah nie besar n landmark yg paling jelas is lengkuk Sg Kelantan...pastu die ade 2 jambatan...

Bile dh overhead Tanah Merah aku change heading ke Dabong plak...perjalanan ke sana agak jauh skit...kire2 17 minit utk sampai...ape lagi..sesi bergambar laaa!!! byk gak laa gambar2 yg aku amik tapi xde laa semua aku upload...kalu korang nk tgk ko bley tgk dlm facebook aku ok!!

Lengkuk sungai yg menarik kat Dabong

Cube perati betul2 kat ujung sayap kapal terbang tu...ade air terjun :)

Ha..ni gambar Dabong dari atas..superb kan!! Dabong nie dikelilingi gunung2 yg tinggi..kat sini laa ade air terjun Gunung Setong n Ayam...kecik aje Dabong nie and kat sini ade 2 sungai yg bertemu dan membentuk huruf Y...dah sampai Dabong aku patah balik ke Tanah Merah....seterusnya ke KB airport....

Tarahan tanah utk kelapa sawit....Dabong - Tanah Merah

"APAC 2151, Dabong 30', 5000ft, Tanah Merah 47'...."

Landmark 'pulau' on the way balik dari Tanah Merah- KB

Walapun awan ko tgk ari2, tapi pemandangan dari atas sgt laa lain...indah dan cantik sgt ciptaan Allah S.w.t..bebaloi aku rase berbelanja beratus2 ribu ringgit utk pemandangan yg x ternilai nie...

Tuhan itu maha kaya...the best picture :)

Aku selamat land kat airport kire2 pukul 10.20 am...syukurlah.....

Saturday, April 17, 2010

MPV terbabas, terbakar: Achik Spin maut nahas ngeri

Mari kite ramai2 sedekahkan Al-Fatihah..Moga roh achik spin dicucuri rahmat ...Amin...

Petikan dari Utusan Online.....

SEREMBAN 17 April – Artis terkenal yang juga vokalis kumpulan Spin, Abdillah Murad Md. Shari atau lebih dikenali sebagai Achik Spin, 28, meninggal dunia dalam satu kemalangan ngeri di KM 14 Lebuh Raya Kajang Seremban Sdn. Bhd. (Lekas) dekat sini petang ini.

Allahyarham, yang berada di dalam kenderaan pelbagai guna (MPV) yang terbabas dan terbakar, meninggal dunia di tempat kejadian.

Pada masa ini, polis dan anggota bomba masih lagi berada di lokasi nahas dan difahamkan mayat Allahyarham akan dibawa ke Hospital Tuanku Jaafar di sini malam ini.

Pegawai Turus Trafik negeri, Asisten Supritendan Polis (ASP) Abd. Halil Abd. Hamzah mengesahkan kejadian tersebut. – Utusan

Penerbangan ke Eropah terjejas

ASAP hitam berkepul-kepul naik ke udara kesan daripada gunung berapi di bawah glasier Eyjafjallajokull di Iceland, kelmarin. Letusan kedua ini memaksa banyak penerbangan di Eropah terpaksa dibatalkan

HONG KONG 16 April - Syarikat-syarikat penerbangan di seluruh Asia Pasifik terpaksa menjadualkan semula atau membatalkan penerbangan hari ini selepas kepulan besar abu gunung berapi menyelubungi ruang udara Eropah.

Dari Wellington hingga ke Tokyo, penumpang yang mahu ke Eropah kini terpaksa menunggu dalam keadaan tidak pasti bila penerbangan hendak disambungkan ketika gunung berapi di bawah glasier Eyjafjallajokull di Iceland yang meletus, sekali gus mencetuskan masalah trafik udara terbesar sejak serangan pengganas 11 September 2001.

Syarikat penerbangan memberi amaran kepulan abu gunung berapi itu mengambil masa beberapa hari untuk mendap, menyebabkan beribu-ribu penumpang terkandas di lapangan terbang.

Qantas Airways di Australia berkata, penerbangan ke London dan Frankfurt mungkin tidak dapat dilakukan sehingga hujung minggu ini.

Jurucakapnya, David Epstein meminta penumpang agar tidak ke lapangan terbang kerana penerbangan tidak akan dibuat dalam masa terdekat.

Lima penerbangan 24 jam dari Australia ke Eropah semalam dihentikan ketika ia berhenti mengisi minyak di Singapura, Hong Kong dan Bangkok, memaksa penumpang bermalam di hotel.

Air New Zealand membatalkan penerbangan ulang-alik dari London, dengan pengurus besar kumpulan antarabangsa syarikat itu, Ed Sims menyatakan penumpang berdepan dengan 'situasi tidak pasti'.

Japan Airlines (JAL) membatalkan sembilan penerbangan ulang-alik ke Paris, Amsterdam, London, Milan dan Frankfurt, menyebabkan lebih 2,000 penumpang terkandas.

Tindakan serupa diambil All Nippon Airways yang membatalkan enam penerbangan melibatkan lebih 1,500 orang.

Walaupun tidak dapat dilihat dari bawah, abu gunung berapi sangat bahaya kepada pesawat kerana ia menyebabkan enjin tersekat dan mengurangkan jarak penglihatan.

Anggaran sebanyak 5,000 hingga 6,000 penerbangan dibatalkan semalam sahaja ketika abu berwarna kelabu merentasi utara Lautan Atlantik. - AFP

Alhamdulilah....ujan :)

Hujan di KB :)

Dh lame Kota Bharu ni panas gile and berjerebu.Tapi syukur..mlm tadi ujan lebat gile..sejuk skit KB nie....

.orang2 kat sini ade gak yg tak paham bahasa..dh la panas..ade ke pegi bakar sampah!!!! tu yg sebab jerebu tu....

Jerebu bukan sikit beb..sampai sungai kelantan depan Ridel ni pun aku x bley nampak...cube korang tgk gambar2 yg aku amik nie...visibility less than 5 meter! gile ko....utk org kelantan khususnya..tingkatkan laa kesedaran anda :)

Jerebu mcm kat kat genting la plak :)

KB town..high elevation town :)

Mari memasak!!!

Persiapan yg teliti sebelum soru.....

Siap ade name aku tu...hehhehehhe

Sebagai membalas budi member2 aku masak...aku plak nk masak utk diorang plak...ala basically masak sempoi2 aje...

Aku buat nasi goreng...bubuh perencah adabi and campur skit cili boh...then wallla!! siap...Bdw, dlm nasi goreng tu aku bubuh laaa Hot Dog ...baru masyuk skit mkn...seronok beb mkn ramai2...org kate bley merapatkan silaturrahim... :)

Friday, April 16, 2010

Baby tido

Cedapnye die tido :)

Gambar nie aku amik mase tgh bratur utk bayar barang2 yg aku beli kat Tesco...time mase tu pkul 10.00 pm ...sbb tu baby ni mengantuk...

Bile tgk muke die tenang aje rase cam xde masalah utk dipikirkan...cume mak bapak die jelah yg pening coz ken kuar duit utk bayar barang2 :)

Syukur ..aku pas Nav Solo Check

Arini aku fly utk Nav 3 (Solo Check Navigation)....nie dh kali ke brape laa aku dtg utk sortie nie..penuh cabaran dan dugaan..mula dengan Eagle kene grounded...pastu transponder rosak laa..Capt Rizal x jadi terbang ngan aku laaa...

Tapi, alhamdulillah..tadi dpt gak fly ngan Capt Rizwan @ Capt Idiot...hehehhe die suke ckp idiot :) tapi lebih ok dari fuck..moron... ehheehh Aku fly dengan 9M-BDZ....Cuaca mase fly ok and all the way maintaining 4000ft, cume mase nk sampai Dabong, ade light turbulence so bumpy skit journey tu,....awan plak mase tu ade kat belah2 Kuala Kerai..so senang nk nampak Dabong dari atas...Indahnye ciptaan Allah :)

Time nk balik ke KB town aku kene hold dlm 10 minit kat KB town...so kitorang borak laa skit2 before nk land...Aku selamat land kan aircraft...pastu rest and tunggu cik haziq plak utk fly ...

Yeahhh!!!!! Ari Ahad nie aku akan pegi Solo Nav utk next sortie aku ..Nav 4! Nanti aku amik gambar pemandangan tempat2 nie dari atas...

Thursday, April 15, 2010

82 cedera pesawat Merpati Nusantara Airlines terbabas

AKARTA 13 April – Sebanyak 82 daripada 103 penumpang dan anak kapal pesawat B737 Merpati Nusantara Airlines cedera apabila ia terbabas ketika mendarat di Lapangan Terbang Manokwari, Papua Barat pagi ini.

Penumpang lain cuma mengalami cedera ringan dan tidak ada sebarang kemalangan jiwa dalam kejadian itu.

Setakat ini, Kedutaan Besar Malaysia di sini belum menerima maklumat sama ada rakyat Malaysia adalah antara penumpang yang menaiki pesawat malang itu.

Pihak polis juga belum dapat memastikan sama ada rakyat asing turut menjadi mangsa dalam kejadian itu.

“Seorang penumpang cedera parah apabila cedera di bahagian muka dan mengalami sesak nafas,” kata Ketua Polis Manokwari Bambang Ricky ketika dihubungi Bernama hari ini.

Empat penumpang mengalami patah tulang teruk namun keadaan mereka tidak membimbangkan.

Kemalangan pada pukul 10.50 pagi itu telah mengakibatkan badan pesawat itu patah dua dan terhenti di sebatang sungai, kira-kira 700 meter dari hujung landasan.

Landasan basah dan licin akibat hujan dipercayai menyebabkan pesawat malang itu sukar dikawal ketika mendarat.

“Awalnya pendaratan berjalan baik tapi kemudian pesawat tak mampu dihentikan, kemungkinan kerana landasan yang licin,” katanya.

Pesawat itu yang dalam perjalanan dari Makassar, Sulawesi Selatan ke Manokwari.

Manokwari ialah ibu kota wilayah Papua Barat dan terletak di pantai utara Lautan Pasifik. – BERNAMA

Tuesday, April 13, 2010

Sky Bus

Utk kemudahan korang...mase balik naik AirAsia aritu..aku sempat snap gambar kat Kl Sentral ...jadual waktu SkyBus nie gerak...

Sila rujuk gambar dibawah utk jadual waktu bas :)

SkyBus schedule

Sky Bus

SkyBus schedule
Utk kemudahan korang...mase balik naik AirAsia aritu..aku sempat snap gambar kat Kl Sentral ...jadual waktu SkyBus nie gerak...

Sila rujuk gambar dibawah utk jadual waktu bas :)

Utk sesape yg naik Sky Bus

SkyBus schedule
Utk kemudahan korang...mase balik naik AirAsia aritu..aku sempat snap gambar kat Kl Sentral ...jadual waktu SkyBus nie gerak...

Sila rujuk gambar dibawah utk jadual waktu bas :)

Monday, April 12, 2010

Navigation 3: Nav Solo Check

Arini sepatutnya aku buat solo check utk Nav ngan Capt Rizwan...flight sepatutnya pukul 8.30 am, tapi memadangkan IMC (cuaca Hazy) kapal semua x bley naik...

So, flight aku delay ke pukul 9.30...walaupun dh lame x fly, alhamdulillah..aku masih dpt mengekalkan skill yg telah lama tidak diasah...boleh laaa skit2...Aku cuba nk kurangkan berterabur coz malu laa dh stage nk PPL dh..kene laaa wat gempak2 :)

After t/o semuanya ok, bile on the way to Peringat ..tinggi mase tu dlm 2,500 feet tower call yg diorang x dpt detect aircraft aku nye Mode C, Capt Rizwan buat recycle cx..but still x bley...so die request RTB...adus!!!!

Kalu aku laa..try tanye tower if die bley bagi clearance to proceed sbb kadang2 transponder nie pada tinggi tertentu baru die akan bagi reading...

Xpe laa aku anggap nie mcm satu hikmah...masa kat KB town tower bagi rejoin right base so sempoi skit laa keje aku...Alhamdulliah walaupun ade skit crosswind dari kiri (010 degrees) aku dpt land dengan selamat...Bersyukur sgt coz lame dh tak fly...

Pas turun n wat report aku lepak2 ngan cik Haziq...baca buku skit2 aku masuk la flight Ops nk fotocopy debatenye tajuk...Pastu Capt Rizal plak ade kat situ..die ckp aku die ade satu sortie petang Rabu..nk tak fly ngan die? Aku terus ckp ok..Syukurlah...dpt gak fly ngan Capt Rizal skali lagi...yeesssss!!!!!

Saturday, April 10, 2010

Lunch with Chef Apiz

Nyum2x...
Lamb chop yg sedap...kalah Chilies!!!

Arini aku sgt bertuah coz dpt mkn free lunch...tambah plak sedap plak Apiz masak...Lamb Chop+French Fries+Mushroom soup...gile western beb :)

Tapi cube korang pikir balik...dalam dunia nie, bukan makanan yg kat restoran mahal2 paling sedap dlm dunia...makanan yg paling sedap ialah makanan yg free :)

Cube renung2kan dan selamat beramal ...

Friday, April 9, 2010

Rumah terapung kene tarik

Hijrah....

Pagi jumaat nie aku jenguk2 kat luar pas bgn dari tido..Biasalaa cuci mata ke arah sungai Kelantan...Menariknye arini aku dpt tgk ade satu bot tgh tarik umah terapung...maybe nk pindah ke tempat baru nie :)

Adios Amigos!!!

Thursday, April 8, 2010

Viva Barcelona!

Messi..the little destroyer

Walaupun team yg aku support dh out dari Champions League..it was exiting to watch Barca gracefully demolished young Arsengeal team..hehhehehhe

skali tgk cam Messi aje yg main mlm tu...mane taknye...4 bijik die sumbat! Gile gempak beb...although kecik, die punye control ball lawa gile..susah plak opponent nk curi bola...

p/s: So, to all Malaysian Footballer, xde alasan kite x bley pegi jauh...size doesn't matter...

Huhuhuhuhuhu Man Utd bungkus :(

Bayern celebrate kejayaan ke semifinal ...sedey aku :(

Mlm tadi aku witness the most sad moment of Man Utd game....diorang start brilliantly..mane xnye first half 3 bijik gol tu!!! the 1st 3 minit oun dh score...aku budget nie mesti Bayern kene tapau baik punye...

Ribery ngan Robben kene mark..so possession Man Utd time tu very good laa..the 1st problem start mase Olic score 1st goal utk Bayern...very bad man marking from Carrick...lebih bagus ko jadi carrot aje carrick...

Aku rase Man Utd dh cuak coz Bayern dh start dpt early goal...Then after double fault by Rafeal (main ganas sgt mamat nie), die kene red card...hahhahaha...ape lagi...sedap laa Bayern...skang possession diorang dh pegang....

Mase 2nd half..diorang dpt corner, aku prasan xde sape yg marking Robben time tu..mamat tu mmg dh tunggu nk rembat bile dpt bola muntah...skali prediction aku betul...goal pulak tu...aduh!!!!! Aku dh agak nie mlm mmg suei laa utk utk Man Utd..

Utk next round aku nk support Barca la plak...

Wednesday, April 7, 2010

Arsengal kene tapau

Messi the destroyer
Ape ni Arsengal??? kalau nk kene tapau tu..sikit2 sudah laa..nie sampai 1-4 teruk benar beb...

Tapi game smalam mcm Lionel Messi punye show..die sorang aje sumbat 4 bijik...semua gol die lawa n mmg xde chance laa Aluminium nk block...adios Arsengal!!!

To fan Arsenal, try tukar team lain laa utk korang nk support next season..hehheheheheh :)

Tuesday, April 6, 2010

Sudara Beach Resort

Memandangkan sampai ke la ni Eagle kene grounded, aku still lepak laa kat umah...Tapi bagus gak, ade hikmah disebalik kene grounded tu...Ade skit masa utk aku survey utk APFT Family day...

Utk info korang, Family Day kali ni batch aku yg handle..kire gempak la batch aku coz dh laa kitorang tgh sibuk flying tapi Capt Shahrin still suruh kitorang handle...ala reason die simple aje..resort yg nk pegi tu Makcik Afiq yg punye....Ade udang disebalik mee maggie..cis..hehhehehhehe

Start pkul 10.00 am tadi aku ngan Afiq pegi jumpe makcik die kat KB ..nie office utk Resort tu...dlm discussion nie byk gak la info yg aku dpt dari segi aturcara and arrangement program tu...best gak sesi nie..dlm 40 minit gitu kitorang gerak ke Resort...

Perjalanan ke sana amik masa dlm 50 minit coz Afiq bawak slow2 aje... sempat gak la kitorang minum air jambu Mak Usu..perrghhh!! terbaik beb wa ckp lu...ijau gile air die menunjukkan betapa kaw nye jambu!!

Mase sampai kat resort tu dlm pukul 12.00 tgh ari..1st impression aku cantik gak laa resort nie coz well maintained ...kat sini suami kepada makcik Afiq tu yg sambut kitorang...borak2 jap..die bwk kitorang pusing2 keliling resort...baru laa aku dpt gambaran macam mane nk organize family day tu nanti...rupe2 dekat aje pantai ngan resort tu...utk beach soccer, volley ball , sukaneka, tarik-tali and bola jaring...

Pukul 13.10 aku buat final discussion, then kitorang gerak...Keseluruhannya aku puas ati ngan survey coz byk yg aku blaja n dpt tgk ngan mata sendiri...

Harap2 la Family Day 2010 nie akan berjalan ngan lancar..Amin...

Entrance kat Sudara Beach Resort
Lobby

Tempat telematch

Tarik Tali

Atas jambatan before nk balik...cantik gile!!

Monday, April 5, 2010

Welcome Batch 31

Welcome to new batch...batch 31!!!! So, tadi aku pegi crew residence utk debate competition sempena Safety Program...tapi bukan aku yg berdebat...batch 19 vs 20..so far ok lahh...

Nk ckp aku reti pun xde laa reti sgt...Aku jadi emcee aje..plus time keeper...senang aje keje tu..xde la susah mane...

But ape yg aku perhati..bagus gak program2 cam gini coz bley encourage cadet speak english confidently, safely and accurately...hehheheheh

Selain batch 19, and 20 yg dtg...junior batch pun ade ...tapi bile tgk muke diorang teringat mase time aku masuk dulu..muke2 blank n jakun...

Pas abis aje debate budak2 31 ade orientation ngan Capt Rizal...kesian laaa diorang kene mcm2...after kene potong botak laa budak2 nie ....All the best to all juniors!!

Bley plak mamat nie tersengih

Capt Rizal tgh lead the orientation
Woi...diri tegak laa woi...hehhehehhe

Saturday, April 3, 2010

Drogba: You were off side!!!

Joe Cole score the 1st goal for Chelsea...

Wei...ape ni ref????? Clear cut off side tu...bukannya marginal...coz tu laa Man Utd kalah..siout betul...at least seri pun jadilaaaa...match besar tu beb....aduh...

Utk menang, sincere aku ckp Man Utd x layak utk menang coz possession Chelsea yg pegang....at least seri laa hehehehhehehehhe...

Skang Chelsea dh on top..payah gak laaa Man Utd nk potong lepas nie...Nanti Man Utd plak ade next leg quater final ngan Bayern Munchen :) harap2 bley laaa lepas....