mangga add

Sunday, January 31, 2010

Glory2x Man Utd!

Dei macha..kalu lu x puas ati..KLIA one by one! Ade berani!

Yes! Man Utd menang penuh bergaya! 3-1 beb...main kat Emirates Stadium...Ape nie fan Arsenal... Korang bley try tahun depan laa yek...to Rooney, Nani and Park Ji Sung..korang memang superb!

Saturday, January 30, 2010

Mkn..Mkn

Semalam after smayang Jumaat aku lepak ngan awek aku kat tmpt fav kitorang..ala korang sure tau nye laaa! Mula2 pusing2 area KB ...nk cari kelainan..but aku rase cam xde tmpt baru nk pegi..so straight la ke Kemaman Kopitiam...

Ptg tu agak ramai org..maybe gaji baru masuk utk bulan nie..eh ye ke? Ujung bulan...masuk la kot...Menu utk mkn aku pilih yg lain dari biasa..which was Nasi Lemak Special (bubuh ayam goreng aje) and awek aku pilih Mee Kari...air cam biasa..hehhe

Before Melantak

After mkn..mcm org kebulur..hahahhah

Basically food die ok...ayam goreng aku tu sedap and besar gak..Harga utk Nasi Lemak Special RM6.90 ..for Mee Kari aku x sure laa..tapi xde laa melampau gile mahal die :)

Pas mkn, awek aku singgah kat kedai kek..die ckp nk wat suprise kat aku for my solo flying..Wah! Bestnye dpt kek! Tapi budak pompuan yg buat tulisan atas kek tu agak mengecewakan sikit laa..coz aku rase die cam baru je kerja kat Muhibbah Confectionery (Depan KB Mall)...senget siot...Ah, biarlah...kek yg dimkn pun..bukan tulisan tu :)

Senget siout writing die :(

And Mlm nye plak..aku ajak budak2 yg ade kat umah utk mkn sama2...wah cam birthday party laa plak! Anyways, tq my dear Ikin for the lovely cake!

Dlm bilik aku...

Friday, January 29, 2010

Dream Car

Awek aku nye dream car..The Harrier
Perasan tak plate no die?ehehhehehe....
Nie la Merc CLS..siap ade name aku tu beb!

Korang pernah ade pasang impian x utk beli dream car ? For example bile dh keje lame skit n ade gaji besar...nk try pulak pakai kereta2 yg gempak,,if kalu kancil or myvi tu common laa..Nie kire something yg bile korang bawak org akan toleh 2 ke 3 kali...Mesti ade kan!

So, aku plan pas dh keje 4-5 tahun aku nk ade kereta yg best ..my dream car is Merc! Sebelum nie aku minat C200K..but bile tgk lame2 kecik sgt laa body die...Dan bile aku terpandang Merc CLS..perrgghh! Kagum beb kete nie...futuristik siot bentuk die....Aku akan pastikan yg satu hari nanti aku akan mampu beli kete nie..boleh bawak parents n adik2 aku jln2 ..sure stylo mylo beb!

Thursday, January 28, 2010

Adik comel

Arini aku xde sortie coz ramai member2 lain baru nk buat circuit..so arini aku plan nk jln2 sambil mkn angin kat bandar KB..

Pas smayang zohor n lunch aku lepak minum2 kat ChamMalay Restaurant...dekat aje ngan Ridel..aku lepak2 sambil baca buku..lat 2jam aku lepak situ...

Then kat pkul 4pm aku jln ke arah McD yg kat dengan Parkson...Lepas smayang Asar aku rase nk pekene ice cream coz arini panas semacam... So, mase lepak2 mkn Sundae Cone aku ternampak laa sorang budak pompuan yg comel gile..die dok sibuk main playground ngan abg die..umur diorang nie aku rase dlm 2-3 tahun ..tapi badan adik pompuan nie tembam n sihat..tu yg kelakar aku tgk...

Adik yg comel tgh main2

Tanpa membuang masa aku menggunakan Hp aku yg hebat nie..ehehheheh utk amik gambar n video budak nie tatkala die tgh syok main...

Wednesday, January 27, 2010

Lagi Human Error!!!

Juruterbang didakwa tidak patuhi arahan

ANGGOTA bomba Lebanon mengangkut cebisan pesawat Boeing 737 Ethiopian Airlines yang terdampar ke pantai Ramlet al-Baida di Beirut selepas terhempas di laut, semalam. - AP

BEIRUT 26 Jan. - Juruterbang sebuah pesawat penumpang Habsyah yang terhempas di Laut Mediterranean di Lebanon semalam, didakwa gagal mematuhi arahan dari menara kawalan penerbangan atas sebab yang belum diketahui.

Penerbangan 409 Ethiopian Airlines terputus hubungan dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Rafik Hariri di sini sejurus selepas berlepas pada 2.37 pagi semalam (8.37 pagi waktu Malaysia) dan terhempas dalam cuaca ribut di perairan Laut Mediterranean 2.5 batu nautika dari kampung Naameh.

"Rakaman menara kawalan menunjukkan pengawal lalu lintas udara mengarahkan juruterbang membelok untuk mengelakkan ribut tetapi pesawat itu terus terbang tanpa mengubah haluan.

"Kami tidak mengetahui apa yang berlaku atau sama ada perkara itu di luar kawalan juruterbang," kata Menteri Pertahanan Lebanon, Elias Murr.

Sehingga kini pasukan penyelamat belum menemui mangsa yang terselamat dari kalangan 90 orang yang menaiki jet Boeing itu.

Murr berkata, angka kematian rasmi adalah berdasarkan pengiraan mayat yang dihantar ke hospital kerajaan di Beirut.

Sukarelawan Palang Merah semalam mengangkut 14 mayat dan beberapa cebisan mayat ke hospital kerajaan Rafik Hariri.

Murr membuat kenyataan itu selepas Perdana Menteri, Saad Hariri mempengerusikan mesyuarat tergempar dengan beberapa anggota Kabinet dan ketua pasukan keselamatan termasuk Murr, Menteri Kesihatan, Mohammed Jawad Khalifeh, komander tentera Jean Kahwaji dan ketua polis, Ashraf Rifi.

Tentera darat dan laut Lebanon, Pasukan Interim Pertubuhan Bangsa-Bangsa di Lebanon (UNIFIL) dan pesawat dari Perancis, Britain, Cyprus dan Amerika Syarikat (AS) membantu operasi mencari dan menyelamat.

Pegawai bagaimanapun berkata, harapan untuk menemui mangsa yang terselamat semakin tipis.

Penumpang seramai 83 orang terdiri daripada 54 warga Lebanon, 23 rakyat Habsyah dan selainnya dari Perancis, Britain, Iraq, Syria, Turki dan sebuah negara lain yang belum dipastikan.

Turut terbunuh ialah Marla Sanchez Pietton, isteri kepada Duta Perancis ke Lebanon, Denis Pietton. - AFP

Tuesday, January 26, 2010

Celebrate with my dear

Kiwi Blended and Lai Chee Kang

Makanan yg aku order mase dinner kat Ani Sup Utara

The day after aku celebrate mkn with member2 for my solo flight, aku kuar plak ngan awek aku for dinner kat Ani Sup Utara...near berek 12... Mlm tu x ramai org..so order aku mlm tu ngan awek aku sampai awal..kire2 dlm 15 minit...

Well..mlm tu aku order Sup Daging n air Kiwi..meanwhile awek aku order Nasi Ayam and Lai Chee Kang..Overall ok laa mkn kat sini...So, if korang plan nk dinner situ..bolehlah korang try :)

Pengalaman Pertama Solo

Aku n kimi after selamat mendarat

Ok kawan2..pada hari yg berbahagia nie, aku nk share satu pengalaman yg sangat manis utk sape2 yg bergelar cadet pilot...bukan solo coz ko break ngan awek or balak..nie solo bermaksud ko terbang bersendirian selama 15 minit (buat circuit 1 round) pastu land...

Pengalaman aku solo pada 25 Januari 2010...sungguh bermakna hari tu.. Kalu korang nk tau..mlm sebelumnya aku x bley tido nyenyak beb coz dok pikir ape yg patut di buat mase solo nanti..Ape2 pun aku dh buat preparation ape yg patut supaya aku dpt Solo ngan baik dan tak berlaku ape2 yg tak diingini..insyallah :)

Ok, cite nye bermula gini....Tgh hari Solo Check aku berlangsung..pkul 2.00pm.. A/c yg aku naik utk aritu is 9M-BDR..so far a/c nie very good except transponder die aku rase dah kong!

Ko nk tau mcm mane aku bley ckp kong? Before nk line up kat rwy 10..kan kite kene hold dulu kat Charlie....mase tu la aku set transponder from ON to ALT..sepatutnya Ident aku berkelip2..tapi xde respon..aku tanye Capt Rizal, ok ke if camni...die ckp ok aje if problem, Tower akan bagi instruction..so aku proceed la utk line up bile dh dpt clearance..

Solo check nie sejam..dlm sejam nie sempat la buat 6 kali touch n go..dan yg menarik nye.. byk bende baru aku blaja...

For example, mase touch n go yg ke-5, aku x sedar yg Power Setting aku agak tinggi mase kat threshold..Akibatnya mase ko round up melambung la A/c tu... Sebelum2 nie, kalau bouncing pun..ko just hold last attitude..jgn gerak2..Eagle tu akan settle down sendiri..but kali nie aku decide nk buat Misslanding procedure by Going Around...

Caranya, bile a/c ko bouncing excessively..ko hold last attitude, then apply full power.. kuat beb wa ckp lu..Eagle nie bley terus climb mcm biasa nie ..aku rase Diamond n Piper tak responsive mcm gini!!!! Kagum2x...

Dh dekat 6 kali touch n go, Capt Rizal kate ok...aku land the a/c and parking laa kat Apron tu..Pastu die pesan kat aku nanti nk pegi solo ikut die sign name kat Flight Ops..And die ckp skang x bley naik lagi (mase tu time 3.00pm) coz nk bagi enjin sejuk skit and angin mase tu agak kuat (tapi xdela sampai crosswind 25kt!) HAHAHHAHAH!

Aku ckp kat die aku nk smayang n minum jap..die mcm biasa kate ok aje...mase aku nk letak headset kat bilik kecik AFI ade Kimi ngan Apiz...Cik Haziq n Faiq dh balik..maybe penat laa kut...

Kalu korang nk tau..sebelum korang nk pegi solo nanti, perasaan cuak tu mesti ade beb..x byk ..sikit mesti ade..macho mcm mane pun..toksah nk tipu aku laa korang x cuak...hihihihihihi..

Mase tu la semangat and support dari kwn2 amat penting..nasib baik budak2 nie ade..bley lepak2 n borak2...Pas smayang zohor n minum2 aku masuk flight Ops dlm pkul 4.40pm...Jumpe Capt. Rizal kat situ...and die tunjuk la aku mane nk sign and sebagainye..Pergghh sebelum ni bahagianPIC..Capt aje sign..skang aku beb yg sign kat situ..kembang2x! Then die ckp, " Dlm pkul 5pm ko naik lepas AirAsia land.." aku pun ready kat depan pintu hangar ngan Apiz...

Dlm 10 minit, aku nampak dari jauh landing light AirAsia terang gile babi..Wah! Dh dekat nk Solo aku nie..syukur....Pas aje AirAsia backtrack aku pn berjalan ke arah Eagle yg akan aku terbangkan..bapak jauh parking..kat ujung Apron tu hah...Apiz pun follow skali..mase tu Kimi tgh buat Mental Flying...Amik2 gambar skit..ngan Kimi, Aku terus melangkah masuk dlm Eagle tu..

Lain siout rasenye coz sebelum nie ade org duduk sebelah ko..nie ko sorang2..Sebelum tu Pre-Flight Check aku dh settle..minyak aku kasi Full Tank.. Aku pun masuk laa dlm a/c tu sambil2 baca doa and selawat...Then, aku tunggu la Capt Rizal nk tengok aku Take Off ..dlm 5 minit die still x dtg gak..Aku jadik serba salah nk start..kang ckp aku pandai2 or x sabar nk terbang...So, utk comfirmation aku mintak tolong Apiz tanye Capt Rizal whether aku boleh proceed or tak...Tak lame pas tu lepas jumpe Apiz jumpe die, Apiz berlari kat aku and tunjuk isyarat Good..aku pun start the a/c according checklist...Nk dijadikan cite..nasib baik aku request utk Circuit and landing awal skit kat Ground ...kebetulan aku yg ketiga..sebab if ko request pastu.mesti Ground ckp x bley coz maksimum 3 aje bley buat circuit at 1 time..syukurlah....semua check aku buat seperti biasa...

Mase kat holding point Charlie, Tower bagi aku terus line up...Wah! Kagum beb! ko sorang2 kat tgh2 Runway nk Take Off! satu perasaan yg x dpt ko lupekan...

Alhamdulillah mase roll semua ok and aku take off seperti biasa...Mase kat 400 ft aku boleh nampak pantai Sabak yg cantik..membiru sgt..cantik betul ciptaan tuhan...Angin kat atas agak kuat but still managable... Mase kat downwind..aku buat RT call mcm biase...and dh dekat Mid-downwind Tower suruh extend downwind..Wah..pattern circuit aku dh lain skit...Lepas skit dari Mid-downwind , Tower suruh aku hold late downwind sbb AirAsia (Bank Rakyat) dh nk take off...siout betul..bukan Sierra tak kene hold ke? Xpe laaa..its good experience..ala hold 2 round aje..pastu Tower bagi clearance utk continue approach...fuh, lega betul aku...Mase kat

Final tu, aku nampak windsock tunjuk Headwind dlm 5-8 kt...Alhamdulliah..takde crosswind..

mudah skit nk land..Time nk land pun ok..xde bouncing2...aku terus proceed ke Holding Point Charlie..and request taxi for dispersal...Ground kate ok..aku terus taxi ke arah marshaller ...

Aku nampak Apiz n Kimi setia menanti..huhuhuhuhuh...terharu siout... Pas complete shutdown,

aku bersyukur sangat selamat mendarat..bukak2 canopy terus Apiz menyampaikan amanat Capt Rizal..aku tanya amende nye? Die kate suruh lari keliling a/c 20 kali n hangar 10 kali..! Ye ke? Aku terus jumpe Capt Rizal dulu kat Instructor Room..Die ckp ko dh lari belum? Aku ckp belum lagi..hehehhe So pas aku lari keriangan aku jumpe die balik..salam and sign skali lagi utk choke in/out time..

Ramai laa yg ucapkan congrats kat aku..Capt Rizal, Capt Amrul, Syafiq (AFI), and senior2 dari batch lain..Wah, seronok! Pas aku letak aku nye FTR (Flight Training Report) kat atas meja Capt Rizal..aku pun balik naik bas ngan Apiz...

At that time awek aku (Ikin) pun dtg kat Airport, nk tgk aku fly..bestnye...ramai yg memberi sokongan moral yg tak berbelah bagi :)

Acara mlm tu pulak, aku Open Table kat Kastam...asalnye utk budak2 Batch aku aje..turun2 dh ade budak2 Azam (Batch 19) and Anuar (Batch 17)...Kire skali laa belanja mlm tu...meriah gile beb....

Gitu laa pengalaman manis aku terbang solo..Mmg tak dpt nk dilupakan selagi hayat dikandung badan..Nie ade video2 yg Kimi ngan Apiz amik mase aku terbang on that very day! Happy watching!

Wednesday, January 20, 2010

Sortie Story: CCT2

Sudah sekian lame aku x fly..dh dekat seminggu kot..nie ha dpt sortie utk circuit exercise aku yg ke-2,.. Aku fly ngan Capt. Rizal..sepatutnya pkul 12 pm ..but Capt Rizal kate traffik byk..asyik2 kene hold aje..tu yg die delay ke pukul 2.30 pm.. Time dh tiba pkul 2.30pm..fuh, berdebar gak aku coz lame x dok dlm Eagle nie..nk dijadikan cite plak..angin crosswind dlm 7 kt..kuat tu beb! Take off mcm biasa, but bile kat atas tu..mase aku hold kat Mid Downwind..angin kuat gile! Capt Rizal terkejut beruk..aku buat2 rilek laa but dlm hati sape yg x cuak..hehheheeh Exercise utk arini aku kurang berpuas hati skit coz 35 minit aje dpt buat... Capt Rizal kate kat aku jgn amik ati die abiskan exercise aku nie awal skit..coz angin ptg tu kuat gile beb..utk beginner mmg tak sesuai die ckp..so sambung esok.. Ok la...aku pun balik ngan Bert naik bas dlm pkul 5pm...Tapi yg best nye Capt Rizal letak name aku lagi utk CCT3..ok la tu!

Tuesday, January 19, 2010

Ari yg biasa

Hari ni aku kelas OUM..satu aje ngan Tn. Hj. Nordin..kelas PM (Pengajian Malaysia).. skang nie ade kat umah aje..aku nk prepare skit utk sortie aku..insyallah..harap2 esok dpt fly :)

Monday, January 18, 2010

Wah..hebatnye AirAsia!

KEJAYAAN AirAsia adalah kerana keupayaannya menawarkan tiket kos murah dan mengekalkan kos operasi yang rendah. Namun, segala-galanya tidak berakhir di situ. Kini peneraju dan Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Seri Tony Fernandes mengilham pesawat khas untuk kegunaan syarikat penerbangan tambang murah. Idea itu, diterima baik oleh pengeluar pesawat itu, Airbus SAS (Airbus) dan tidak mustahil, perkara itu bakal menjadi kenyataan nanti. Menurut Fernandes, pihaknya memerlukan pesawat yang cekap dalam penggunaan bahan api, menawarkan aliran pergerakan penumpang yang pantas serta lasak kerana pesawat perlu mendarat dan berlepas semula dalam tempoh yang singkat serta tidak berkompromi tentang keselamatan penumpang. Di dalam industri penerbangan, soal kos operasi menjadi penentu hidup atau mati sesebuah syarikat penerbangan. Malah, kemelesetan ekonomi dunia telah menyaksikan banyak syarikat penerbangan terkemuka menjadi muflis dan akhirnya ditutup kerana bebanan kos lebih tinggi berbanding pendapatan. Berikut adalah temu bual orang kuat AirAsia itu dengan wartawan Utusan Malaysia, KHAIRUDDIN MOHD. AMIN ketika berada di Sydney, Australia baru-baru ini. Utusan: Difahamkan Datuk Seri telah meminta Airbus turut mengeluarkan pesawat mengikut acuan syarikat penerbangan tambang murah. Jadi apa perkembangannya? TONY FERNANDES: Benar, saya ada berjumpa dengan Airbus mengenainya. Kami mengkajinya daripada pelbagai aspek utama iaitu kejuruteraan. Kami mungkin menerima 15 pesawat berbadan kecil (A320) tahun ini dan apa yang boleh dilakukan seterusnya adalah mengeluarkan pesawat yang lebih khusus untuk kami (dengan bermodelkan keperluan pesawat untuk syarikat penerbangan tambang murah). Kenapa perlunya pesawat khusus untuk syarikat penerbangan tambang murah? Ini lucunya dalam syarikat penerbangan. Industri ini sebenarnya sama seperti industri automotif yang menawarkan kepelbagaian keluaran kereta. Contohnya, kita melihat ada variasi kereta BMW Eropah dan BMW Asia. Jadi Airbus juga perlu ada kepelbagaian itu. Saya cuba menyatakan di sini bahawa semua syarikat penerbangan seperti Qantas, British Airways, Cathay Pacific sangat berbeza sekali operasinya daripada operasi kami. Jadi apa yang diperlukan oleh AirAsia? Kami memerlukan pesawat yang lasak dan boleh digunakan selama 13 jam sehari untuk selama 30 hari dengan turnaround atau tempoh antara pendaratan dan berlepas adalah 25 minit untuk membolehkan kami menggerakkan 180 penumpang dalam 25 minit serta pintu kecemasan yang masuk akal. Bagaimanapun, keadaan adalah berbeza jika anda mempunyai kelas pertama, kelas bisnes dengan pesawat A320. Sememangnya bukan mudah untuk menukar minda pembuat kapal terbang walaupun anda menempah 200 pesawat dengan mereka dan anda mengatakan, ‘Saya mahu ini’ Sekiranya diberikan pilihan, pesawat berkenaan akan mempunyai satu atau dua lorong? Saya suka pesawat A320 (satu lorong) untuk AirAsia. Bagaimanapun, anda perlu mengambilkira keperluan operasi AirAsia X. Saya benci pesawat A340 (yang digunakan untuk laluan Kuala Lumpur-London. Selain itu AirAsia X turut beroperasi dengan A330-300 untuk penerbangan jarak sederhana). Saya tidak mempunyai pilihan tetapi perlu menggunakannya. Seseorang perlu melihat kembali perkara ini dan memikirkan sesuatu untuk pesawat A330-300. Kita boleh ke London dengan pesawat ini. Ia adalah lebih ekonomi, lebih murah dan oleh itu tambang akan jadi lebih murah. Sebelum ini tiada orang yang terfikir syarikat penerbangan tambang murah akan menawarkan perkhidmatan jarak jauh. Ia berlaku hanya apabila AirAsia melakukannya, ini menyebabkan (penilaian semula reka bentuk pesawat) dilakukan. Berapa banyak pesawat yang perlu ditempah untuk membolehkan Airbus melakukannya? Kami menempah 175 pesawat A320 dengan pilihan untuk menempah 25 pesawat yang sama dan jika digabungkan dengan Qantas dan Jetstar terdapat kira-kira 300 buah pesawat. Ia merupakan satu tempahan yang besar untuk pembuat kapal terbang. Bagaimana Datuk Seri nmelihat prestasi industri penerbangan masa ini? Kami menghadapi situasi yang unik. Kami mungkin syarikat penerbangan paling untung apabila mengumumkan keputusan kewangan suku keempat. Pemulihan ekonomi adalah baik untuk semua. Kami juga tidak menerima kesan teruk tetapi apa yang baik adalah orang yang tidak pernah terfikir terbang dengan kami kini menggunakan perkhidmatan kami dan kekal dengan kami. Bilangan mereka yang menggunakan perkhidmatan penerbangan juga meningkat. Penguasaan pasaran sejagat oleh syarikat penerbangan tambang murah meningkat sejak lima tahun lalu dan terdapat pihak menjangkakan pupusnya syarikat penerbangan tradisional. Apa komen Datuk Seri? Saya pernah mengatakan syarikat penerbangan konvensional yang kekal beroperasi dalam bentuk yang sedia ada, akan berkubur. Itulah yang saya tegaskan sekian lama. (Syarikat penerbangan konvensional perlu berubah). Sememangnya sukar untuk menjalankan perniagaan jika anda mempunyai kelas pertama, kelas ekonomi dan kelas premium. Malah ada syarikat yang mempunyai empat kelas. Saya rasa mengadakan empat kelas dalam satu penerbangan tidak boleh dilakukan. Pengasingan itu dilakukan dengan harapan untuk menguasai pasaran tetapi usaha sebegitu tidak akan bertahan lama. Ia bukannya satu kematian tetapi evolusi. Jika dilihat kepada sejarah yang ada, syarikat penerbangan bermula dengan dimiliki oleh kerajaan yang menawarkan perkhidmatan untuk semua pasaran tetapi akhirnya tidak dilakukan apa bila pesaing baru muncul dalam pasaran dengan menukarkan model ekonomi. Bagaimanapun ia (industri penerbangan) merupakan perniagaan yang ganjil. Setiap kali anda ‘mati’ anda akan mendapat cek daripada kerajaan. Ia menakjubkan, perniagaan anda tidak pernah ‘mati’. Utusan: Difahamkan Datuk Seri telah meminta Airbus turut mengeluarkan pesawat mengikut acuan syarikat penerbangan tambang murah. Jadi apa perkembangannya? TONY FERNANDES: Benar, saya ada berjumpa dengan Airbus mengenainya. Kami mengkajinya daripada pelbagai aspek utama iaitu kejuruteraan. Kami mungkin menerima 15 pesawat berbadan kecil (A320) tahun ini dan apa yang boleh dilakukan seterusnya adalah mengeluarkan pesawat yang lebih khusus untuk kami (dengan bermodelkan keperluan pesawat untuk syarikat penerbangan tambang murah). Kenapa perlunya pesawat khusus untuk syarikat penerbangan tambang murah? Ini lucunya dalam syarikat penerbangan. Industri ini sebenarnya sama seperti industri automotif yang menawarkan kepelbagaian keluaran kereta. Contohnya, kita melihat ada variasi kereta BMW Eropah dan BMW Asia. Jadi Airbus juga perlu ada kepelbagaian itu. Saya cuba menyatakan di sini bahawa semua syarikat penerbangan seperti Qantas, British Airways, Cathay Pacific sangat berbeza sekali operasinya daripada operasi kami. Jadi apa yang diperlukan oleh AirAsia? Kami memerlukan pesawat yang lasak dan boleh digunakan selama 13 jam sehari untuk selama 30 hari dengan turnaround atau tempoh antara pendaratan dan berlepas adalah 25 minit untuk membolehkan kami menggerakkan 180 penumpang dalam 25 minit serta pintu kecemasan yang masuk akal. Bagaimanapun, keadaan adalah berbeza jika anda mempunyai kelas pertama, kelas bisnes dengan pesawat A320. Sememangnya bukan mudah untuk menukar minda pembuat kapal terbang walaupun anda menempah 200 pesawat dengan mereka dan anda mengatakan, ‘Saya mahu ini’ Sekiranya diberikan pilihan, pesawat berkenaan akan mempunyai satu atau dua lorong? Saya suka pesawat A320 (satu lorong) untuk AirAsia. Bagaimanapun, anda perlu mengambilkira keperluan operasi AirAsia X. Saya benci pesawat A340 (yang digunakan untuk laluan Kuala Lumpur-London. Selain itu AirAsia X turut beroperasi dengan A330-300 untuk penerbangan jarak sederhana). Saya tidak mempunyai pilihan tetapi perlu menggunakannya. Seseorang perlu melihat kembali perkara ini dan memikirkan sesuatu untuk pesawat A330-300. Kita boleh ke London dengan pesawat ini. Ia adalah lebih ekonomi, lebih murah dan oleh itu tambang akan jadi lebih murah. Sebelum ini tiada orang yang terfikir syarikat penerbangan tambang murah akan menawarkan perkhidmatan jarak jauh. Ia berlaku hanya apabila AirAsia melakukannya, ini menyebabkan (penilaian semula reka bentuk pesawat) dilakukan. Berapa banyak pesawat yang perlu ditempah untuk membolehkan Airbus melakukannya? Kami menempah 175 pesawat A320 dengan pilihan untuk menempah 25 pesawat yang sama dan jika digabungkan dengan Qantas dan Jetstar terdapat kira-kira 300 buah pesawat. Ia merupakan satu tempahan yang besar untuk pembuat kapal terbang. Bagaimana Datuk Seri nmelihat prestasi industri penerbangan masa ini? Kami menghadapi situasi yang unik. Kami mungkin syarikat penerbangan paling untung apabila mengumumkan keputusan kewangan suku keempat. Pemulihan ekonomi adalah baik untuk semua. Kami juga tidak menerima kesan teruk tetapi apa yang baik adalah orang yang tidak pernah terfikir terbang dengan kami kini menggunakan perkhidmatan kami dan kekal dengan kami. Bilangan mereka yang menggunakan perkhidmatan penerbangan juga meningkat. Penguasaan pasaran sejagat oleh syarikat penerbangan tambang murah meningkat sejak lima tahun lalu dan terdapat pihak menjangkakan pupusnya syarikat penerbangan tradisional. Apa komen Datuk Seri? Saya pernah mengatakan syarikat penerbangan konvensional yang kekal beroperasi dalam bentuk yang sedia ada, akan berkubur. Itulah yang saya tegaskan sekian lama. (Syarikat penerbangan konvensional perlu berubah). Sememangnya sukar untuk menjalankan perniagaan jika anda mempunyai kelas pertama, kelas ekonomi dan kelas premium. Malah ada syarikat yang mempunyai empat kelas. Saya rasa mengadakan empat kelas dalam satu penerbangan tidak boleh dilakukan. Pengasingan itu dilakukan dengan harapan untuk menguasai pasaran tetapi usaha sebegitu tidak akan bertahan lama. Ia bukannya satu kematian tetapi evolusi. Jika dilihat kepada sejarah yang ada, syarikat penerbangan bermula dengan dimiliki oleh kerajaan yang menawarkan perkhidmatan untuk semua pasaran tetapi akhirnya tidak dilakukan apa bila pesaing baru muncul dalam pasaran dengan menukarkan model ekonomi. Bagaimanapun ia (industri penerbangan) merupakan perniagaan yang ganjil. Setiap kali anda ‘mati’ anda akan mendapat cek daripada kerajaan. Ia menakjubkan, perniagaan anda tidak pernah ‘mati’.

Saturday, January 16, 2010

C.P.T

CPT yg champion!

Arini aku ngan Andrew dh plan utk mkn cendol kat KB..Utk pengetahuan korang..cendol nie mmg champion coz bila ko dh melangkah ke gerai die, die dh start buat cendol utk ko.. Kirenye, x sempat bontot ko panas utk duduk la...

Opps lupe lak exact location kat mane gerai nie..ok, if korang tau Hospital Perdana, KB..bertentangan ngan Stadium bola..ha..kat situ laa gerai die..

Main dishes die C.P.T (Cendol Pulut Tapai)..harga murah aje...rm 1.50... Tapi aku mmg recommend sgt cendol nie utk korang rase..

Friday, January 15, 2010

Kelas OUM

Satu hari aku kat ground school coz ade kelas OUM...so, pas pukul 5pm baru kelas abis.. Mase nk tunggu bas tu, aku sempat tgk satu aircraft mcm Charlie baru nk take off... Cube korang tgk betul2...x sampai setengah dari runway die dh rotate...bagus sial kapal nie :)

Wednesday, January 13, 2010

Sortie Story: Circuit 1

Arini aku buat exercise Circuit 1..Basically latihan2 yg terlibat dlm circuit merangkumi ape yg dh blaja dlm exercise2 sebelum nie.. Bagi aku circuit nie agak mencabar coz traffic mmg byk..so RT listening/reply to byk...Dan dlm exercise nie jugak aku didedahkan mcm mana nk hold kat Early downwind. Mid Downwind and late downwind...Lupe nk cakap..aku buat exercise nie ' ngan Capt Rizal..die byk ajar aku mcm mane nk kenal ground features utk Hold dan sebagainye.. The best part is aku dpt chance utk Land sendiri..utk 1st time bukan senang nk land aircraft ni.. Maybe 1st timer beb... tapi aku dpt land tanpa aircraft nie melambung laaa..tapi xla smooth sgt mcm instructor buat..yelah..diorang tu dh bape lame keje..and land pun hari2 kot..surelahh expert.... Pas abis excersie nie aku kene byk study lagi n cekapkan diri lagi utk latihan akan dtg :) Cheers!

Monday, January 11, 2010

Anugerah Juara Lagu -24

Semalam kat TV-3 aku ngan member2 melayan tgk AJL-24...so far kitorang member enjoy gile coz dok predict sape yg akan menang..Bagi aku la..Hujan punye show mmg mantap..style Meet Uncle Hussein, Juara last year... Predict2 punye predict last2 tgk Aizat yg menang! Mmg x terkejut gak die menang coz lagu die "Pergi" (soundtrack Talent Time) best gak..aku pun suke lagu tu.. Ape2 pun tahniah to Aizat..duit yg ko menang tu Hulur2 skit laa kat aku.. Tahinah to Aizat

Sunday, January 10, 2010

Man Utd vs Birmingham: 1-1

Birmingham score dulu....
Semalam aku layan bola tgk game Man Utd vs Birmingham... Aku dh rase dh awal2 lagi game nie Man Utd susah nk menang coz Birmingham tgh power semacam...dh 10 match in a row x kalah...So andaian aku betul..nasib baik seri..kalu x melopong lagi laa Man Utd..huhuhuhu

Saturday, January 9, 2010

Kisah METAR

Membaca METAR di jamban
Arini aku nk share sikit pasal bende2 yg kitorang slalu check kat hangar... Awal2 pagi ade morning briefing...Time nie ade sorang duty student akan bacakan ramalan cuaca @ cuaca sebenar utk airport Kota Bharu (WMKC) n Terengganu (WMKN)... Utk dapatkan info pasal cuaca nie, kitorang biasa amik dari website ni: http://adds.aviationweather.gov/metars/ ... Ade 2 bende alah yg penting kitorang cari... 1st..cuaca sebenar @ METAR (Meteorology Aerodrome Report) dan satu lagi ramalan cuaca @ TAF (Terminal Aerodrome Forecast).. Ape yg menarik aku nk cite nie mase aku nk ke toilet utk melepaskan hajat...aku masuk la toilet favorite aku..pas aku dh settle kira2 dlm 5 minit..aku bgn laa nk pam..bgn2 je aku terpandang METAR kat atas tangki pam! Wow! Gempak gile budak2 APFT..siap dlm jamban ko baca cuaca! Ape ko ingat ade perubahan cuaca dlm tandas tu ke? Opps..perubahan bau ade la! hahahhahhaha

Friday, January 8, 2010

Kemaman Kopitiam

Kopi Ais 3 Layer n keropok lekor!
Ptg tadi aku seperti biasa outing ngan awek aku... Lepas jln2 kitorang akan dtg lepak kat satu kopitiam yg champion..Kemaman Kopitiam..kat ngan Mamak Spicy ..So far aku dh try byk menu Fish n chip, chicken chop, keropok lekor (sos die pekat n pedas), Myanmar Mee Hoon...harga mahal skit..but ok laaa...Ape yg aku suke lepak kat sini is Kemaman Kopitiam Kopi Ais..best siout! Kaw n pekat! N nk dijadikan cite kitorang try menu baru plak..Kopi Ais 3 layer...kaw2 gak siout... 1st layer: Kopi...2nd layer: susu 3rd layer: Gula Melaka..nyum2x!

Thursday, January 7, 2010

Kastam oh Kastam

Dekat ngan hostel yg aku duduk nie ade satu gerai makan dekat ngan Pejabat Kastam yg dh roboh.. Kitorang panggil tempat nie kastam aje... gerai nie pada aku best coz makanan n air murah plus sedap..yg penting harga berpatutan..Yg berniaga kat gerai ne aku nie budak aje dlm umur 20-an but aku tabik gak laa kat die coz die buat air sedap n cepat service... Utk makanan yg ade cam Nasi Daging Kurtub..Nasi Ayam pedas, mee n bihun goreng tu ade org lain hantar...so makanan tu dh dipack..harga dlm rm1-rm3... Bagi aku ok laa utk student rate..tapi kat sini xde laa ko bley cuci mata ..lebih kepada ketenangan borak2 aje..So, bile aku dtg sini aku selalu order Kopi Ais aje..mkn tu jarang coz aku suke masak before turun kat bawah.. Kat bwh nie aku postkan beberapa gambar yg aku amik time aku lepak kat kastam... Layan siout berehat kat sini...

Monday, January 4, 2010

Sortie Story: Climb and Descent Exercise

Fuh..arini telah 2 jam aku dpt utk flying aku...asalnye sortie nie ari jumaat mase new year punya tapi disebabkan cuaca yg tak mengizinkan, sortie aku disambung ke arini... Mula2 ujan lebat dan awan mendung... aku rase cancel lagi laa sortie aku arini... esok la kut sambung...pagi nie sepatutnya pukul 9am aku dh start terbang...delay ke pukul 11 plak..time nie cuaca 60 percent ok...awan gelap still ade kat atas tu..but Capt Zarni ckp kite try naik secepat yg mungkin dan buat training dulu..mane tau kat atas tu cuaca ok.. Mase training kat Bachok .aku pusing2 atas Gunung (kuari) ujan dh start turun..Cantik sgt ujan kat tu...syukur aku dpt kesempatan tgk keindahan kejadian Allah yg hebat nie..serius beb..lain siout bentuk ujan bile kat udara dlm 2000 kaki gitu.. :) Mase tgh fly tu byk yg Capt Zarni ajar..senang gak nk paham coz die xde nk push2 ko..if push2 pun ko pun bakan betul2 paham..setakat ckp "Yes Sir2x..." mcm burung kakak tua ade laaa... Yg best time kitorang fly tu kitorang sempat bergambar..mula2 die amik gambar sendiri..pastu die suruh aku smile..aku pun mase tu tgh wat climbing dari 1000 ft ke 2000 ft..dh laa nk maintain aircraft utk climb ngan betul..kene senyum plak tu...Gambar nye pasal aku x kisah..senyum aje :) Di samping itu kitorang byklaa borak2 pasal diri masing2..aku tanya gak sebelum nie die buat ape..pas die cite dahsyat gak mamat nie..byk rating aircraft die ade ..dekat 11 jenis beb! tabik spring! And then die ade la tanya pasal kota bharu..nie ..die kate best coz aman+religious state..byk lagi laa kitorang chit chat...sedar2 dh dekat 2 jam..x perasan pun aku.. so dh cukup mase kitorang land..dlm pkul 1.30pm ..selamat mendarat dan aku tanpa membuang mase ajak faiq..sappede! *sortie = flying..hehehhehe

Sunday, January 3, 2010

Hujan oh Hujan

Hujan yg turun ..bagaikan mutiara....bla..bla...
Arini aku lepak kat ridel aje coz sortie aku esok pagi...so pas jogging pkul 9.30am tadi aku amik la video ngan skit gambar pasal cuaca kt KB yg asyik nk ujan aje.. Walaupun ia membantutkan sikit flying aku...tapi aku sangat bersyukur yg Allah turunkan ujan rahmat nie...yg mane akan flying ngan 09 pasti akan paham..hahahhahaha So di pagi yg berbahagia nie aku ade wat video report pasal cuaca and gambar2 awan itam yg berkepul-kepul... Gambar2 di sekitar KB

Saturday, January 2, 2010

Terbang tinggi di langit

Nie ade cerita aku amik dari harian kosmo..semangat beb lepas baca cite nie!
Ada yang menyamakan kerjaya seorang juruterbang dengan pemandu bas atau lori. Namun, pemandu tersebut tidak berhadapan dengan pengemudian sebuah pengangkutan bernilai berjuta-juta ringgit dan memerlukan kefahaman teknikal yang tinggi. NORASHIKIN adalah kapten wanita pertama dalam AirAsia. DARI kanak-kanak hingga ke alam remaja, kita selalu ditebak dengan soalan 'hendak jadi apa bila dewasa?'. Guru-guru di sekolah pun kerap mengedarkan borang untuk diisi oleh anak-anak murid mengenai tiga cita-cita yang subur dalam diri mereka. Ramai yang mengidam untuk menjadi seorang doktor, jurutera, arkitek, guru, pensyarah, peguam, wartawan dan sebagainya. Sejujurnya, selain kelayakan akademik, ada sesetengah kerjaya itu memerlukan kewibawaan dan keyakinan yang tinggi. Dalam erti kata sebenar, ia merangkumi jenis pekerjaan yang memerlukan kekuatan fizikal dan mental yang di luar jangkauan. Bergelar juruterbang muda sejak pertengahan tahun lalu, Syamim Shahabuddin, 25, terpaksa mengharung liku-liku hidup yang mencabar semasa dan selepas menjalani sesi pembelajaran dan latihan penerbangan. Namun, pengorbanannya diraikan dengan balasan yang setimpal apabila Syamim berpeluang menikmati salah satu kelebihan yang jarang dinikmati dalam kerjaya lain. Pada setiap hari, pemandangan di sekeliling 'pejabat bergerak' Syamim sentiasa bertukar wajah mengikut lokasi yang dituju. Sudah tentu, kelebihan itu akan membuatkan seseorang berasa seronok dan tidak lagi muak berada sepanjang hari di pejabat. "Memang betul pun. Saya seronok setiap kali menerbangkan sebuah pesawat terutama semasa mendarat di lapangan terbang di Bali yang berdekatan dengan pantai Kuta. "Walaupun sudah lebih 10 kali terbang ke situ, setiap penerbangan ke Bali meninggalkan pengalaman yang menarik, bersulamkan pemandangan bumi yang menghijau dan laut membiru," ujarnya dalam keterujaan. INILAH lencana AirAsia yang dipakai oleh semua juruterbang syarikat itu. Apa yang dialaminya tidak mungkin dapat dirasai sekiranya dia duduk di kabin bersama penumpang lain. Memandangkan Syamim suka melancong dan kagum melihat salah seorang anggota keluarganya berkhidmat dengan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), dia secara automatik mahu menjadi seorang juruterbang bertauliah apabila dewasa nanti. Sebaik sahaja selesai menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), percubaan kali pertama Syamim memohon mendapatkan lesen penerbangan berakhir dengan kehampaan. Bagaimanapun, setelah dia mengikuti kursus diploma dalam bidang Teknologi Maklumat (IT) di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) selama tiga tahun, tanpa diduga Syamim dihubungi oleh pihak AirAsia. Dia diminta menghadirkan diri untuk sesi temuduga bagi menentukan kelayakan menerima tawaran biasiswa dalam kursus penerbangan. "Peringkat temu duga ini merangkumi tiga tahap penting di mana setiap satu menguji aspek konsentrasi dan kemampuan yang berlainan," jelas Syamim yang menduduki ujian penulisan, ujian lisan dan ujian psikomotor. Dalam ujian penulisan, dia diuji menerusi subjek Matematik, Fizik, Bahasa Inggeris dan IQ. Seterusnya dalam ujian lisan pula, Syamim dikehendaki menjawab beberapa soalan yang menguji tahap keyakinan dalam mengawal tekanan yang dihadapi. "Ujian psikomotor bertujuan melihat koordinasi antara mata dan pergerakan tangan secara serentak," ujarnya. KERJAYA sebagai juruterbang memerlukan kewibawaan dan keyakinan diri yang tinggi. - Gambar hiasan Syamim berjaya mempamerkan karakter dan sifat yang baik sekali gus lulus untuk menyertai Akademi Penerbangan Malaysia (MFA) di Melaka pada hujung tahun 2005. Sekalipun kursus permohonan Lesen Juruterbang Komersial dengan Rating Instrumen (CPL/IR) termaktub untuk tempoh 18 bulan, proses itu rata-ratanya bergantung kepada keadaan cuaca semasa. Latihannya terbahagi kepada dua kategori iaitu teori (darat) dan praktikal (udara). Seorang juruterbang kadet dikehendaki menamatkan 200 jam penerbangan termasuk 165 jam menaiki pesawat berenjin satu manakala 35 jam diperuntukkan bagi pesawat berenjin dua. Syamim menjalani latihan penerbangan solo dan berpasangan dengan menggunakan pesawat Piper Warrior dan Piper Seneca. "Mula-mula memang gementar tetapi lama-kelamaan teringin nak terbang seorang," selorohnya yang bersyukur kerana tidak berdepan dengan sebarang masalah teknikal atau kemalangan. Dalam pada itu, MFA menyediakan 860 jam kuliah atau kelas teori yang berasaskan kepada subjek teknikal DCA dan Badan Berkuasa Penerbangan Awam UK (UKCAA). Pada penghujung setiap bulan, Syamim menduduki peperiksaan di Jabatan Penerbangan Awam (DCA), Putrajaya dan diwajibkan lulus 75 peratus. "Peperiksaan ini memang susah tetapi seboleh-bolehnya saya berusaha untuk lulus dengan cemerlang memandangkan kos untuk menduduki setiap subjek tersebut mahal dalam mata wang asing," ujar Syamim yang menerima biasiswa berjumlah hampir RM250,000. NORASHIKIN ONN (kiri) memperkatakan sesuatu kepada Syamim Shahabuddin. Sejurus selepas menyempurnakan CPL/IR, Syamim kemudian mengikuti sesi latihan simulasi di Akademi AirAsia, Sepang. Kira-kira dua bulan atau selama 40 jam, dia didedahkan dengan latihan-latihan kecemasan di atas pesawat Airbus A320. Pada Jun 2008, Syamim buat pertama kali dihantar ke terminal penerbangan tambang murah LCCT, Sepang. Begitupun, dia diletakkan di bawah pemantauan seorang jurulatih bagi penerbangan domestik dan antarabangsa. Tempoh masa yang diambil sebelum 'dilepaskan' bergantung kepada budi bicara jurulatih. Dalam kes Syamim, dia bertuah kerana jurulatihnya meluluskan kedudukannya setelah berasa puas dengan persembahan dan kewibawaan yang ditunjukkan dalam tempoh masa sebulan sahaja. "Kalau ditanya apakah memori yang paling indah dalam hidup saya sebagai seorang juruterbang, pasti ia saat sebaik 'dilepaskan' secara rasmi. "Satu lagi memori indah adalah ketika ayah saya menelefon sejurus selepas menyaksikan pendaratan saya di hujung landasan di lapangan terbang Langkawi," ujarnya. SYAMIM seronok dapat menerbangkan pesawat terutama semasa mendarat di lapangan terbang di Bali,Indonesia. Bagi Norashikin Onn, 40-an, idamannya adalah menerbangkan pesawat. Itupun khususnya bersama syarikat penerbangan AirAsia yang sudi menerimanya tanpa diskriminasi jantina pada tahun 2005. Sebagai Kapten Wanita Pertama AirAsia mulai tahun 2009, Shikin yang mengikuti kelas penerbangan di Florida, Amerika Syarikat (AS), memandang tinggi pada kemampuan wanita pertama yang pernah menerbangkan pesawat menyeberangi Lautan Atlantik, Amelia Earhart pada tahun 1928. "Bagi saya, seorang juruterbang memerlukan kefahaman dan kearifan yang tinggi dalam melaksanakan tanggungjawabnya dengan penuh dedikasi. Dalam masa-masa getir, dia perlu bertindak dengan tenang, tidak panik dan mengikut prosedur yang ditetapkan," katanya yang pernah berhadapan dengan cuaca buruk dalam perjalanan pulang dari China ke Malaysia. Sebelum berkhidmat di AirAsia, Shikin menyertai Pelangi Air pada tahun 1996. Empat tahun kemudian, dia dinaikkan pangkat menjadi kapten. Selepas lapan tahun bersama syarikat tersebut, Shikin mengundurkan diri buat seketika untuk melanjutkan pelajaran di peringkat ijazah Sarjana dalam bidang pengurusan Teknologi Maklumat. Sebelum itu, dia menerima ijazah Sarjana Muda dalam bidang Seni Persembahan dan Pengurusan di AS. Wanita cekal itu juga menubuhkan 4B Kelab Penerbangan Belia pada tahun 1993 yang masih beroperasi di Melaka. "Saya tidak pernah merancang untuk bersara dari bidang ini kecuali kesihatan saya tidak mengizinkan," katanya. NORASHIKIN adalah kapten wanita pertama dalam AirAsia. "Sebelum bersara, saya mahu menerbangkan pesawat ke New York dan berjumpa semula dengan kawan-kawan lama. Lagipun, saya gemar mendarat dan berlepas dari lapangan terbang sibuk seperti di Chicago,"tambah Shikin yang kini dalam peringkat mendapatkan ijazah doktor falsafah (Ph.D) dalam bidang pengurusan Teknologi Maklumat. Namun, jangan sangka bahawa kehidupannya hanya tertakluk kepada kerjaya tanpa masa untuk berehat. Selepas 28 hari bekerja selama 100 jam, Shikin dan Syamim diberi waktu rehat yang cukup sebelum kembali bekerja. Mereka juga ditawarkan tiket dan baucar penerbangan menarik dalam setahun. "Saya masih ada banyak masa untuk melakukan aktiviti riadah seperti selam skuba, mendaki gunung dan bermain piano," kata Shikin sambil menutup tirai perbicaraan kami pada petang itu.

Friday, January 1, 2010

Selamat Tahun Baru 2010!

a'kum! Aku nk amik kesempatan nie utk mengucapkan selamat tahun baru kepada semua! semoga tahun 2010 membawa berkat dan rahmat dari Allah s.w.t... Bdw, aku celebrate new year kat Ridel aje..coz pagi tadi aku ade sortie...Perrghh di pagi new year celebrate kat awan biru...tapi kejap aje coz byk low cloud... sampai bachok aku ngan capt. Zarni terus patah balik dan land..yg menarik tu sebelum nk land aku sempat dengar RT AirAsia utk request pushback tk take off... Gambar nie aku amik pagi tadi dlm aircraft yg aku tgh blaja nk bawak..Eagle 9M-BEU.. Eagle nie mcm kete sport laa coz 2 seat aje..rock babe!